loutrakinews.gr
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

Παραδόθηκε το ολοκληρωμένο έργο αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στους Αγίους Θεοδώρους

Ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων με ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το πρωί της Τρίτης 28 Νοεμβρίου, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα. Πρόκειται για το ολοκληρωμένο έργο αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στους Αγίους Θεοδώρους που μετά από 15 χρόνια αναμονής έγινε πραγματικότητα.

Το έργο, προϋπολογισμού 879.999,72 ευρώ, υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Στο πλαίσιο της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης πραγματοποιήθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού με σκοπό την αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων.

Στην παράδοση του έργου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, συνοδευόμενους από τους Αντιπεριφερειάρχες Τάσο Γκιολή, Σωτήρη Μουρίκη, Αθηνά Κόρκα, Χάρη Βυτινιώτη, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Σωτηρία Κορδαλή και τους Αντιδημάρχους Σωτήρη Πέρρα, Σπύρο Ράτη, Θοδωρή Πέτρου, Σάκη Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Δημήτρης Πρωτονοτάριος με τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΛ-Α.Θ., ο Γενικός Διευθυντής της Motor Oil, Μιχαήλ-Ματθαίος Στειακάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Θεοδώρων Άρης Κωνσταντής, ο τέως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πισίων, Δημήτρης Λάμπρου και η προσφάτως εκλεγείσα Θεώνη Μαυροματίδου. Όλοι τους, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις, όπου μπόρεσαν να δουν τον τρόπο λειτουργίας του νέου βιολογικού καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων, ενός έργου που χαρακτηρίστηκε από τον Παναγιώτη Νίκα ως «το σημαντικότερο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων».

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη μου τιμή ο Περιφερειάρχης να μιλάει για εμένα με τέτοια λόγια. Πραγματικά, με λύπησε το γεγονός ότι δεν ήταν πάλι υποψήφιος. Το είπα και δημόσια, το λέω και τώρα. Από την πρώτη στιγμή, είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και μας έλυσε τεράστια έργα, όπως αυτό εδώ σήμερα. Ένα πεθαμένο έργο που μας το ανέστησε. Ένα έργο όχι μόνο για τον τόπο μας, καθώς θα πάρει ένα κομμάτι που θα πάρει και το Δήμο Κορινθίων, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, την Αλμυρή, για να έρχονται στον Βιολογικό όλα τα λύματα ώστε ο Σαρωνικός να παραμείνει καθαρός. Και να ξέρετε, για το συγκεκριμένο έργο έχουμε πληρώσει πρόστιμο πάνω από 2,5 εκ. ευρώ. Και όταν πήγαμε στον Υπουργό Εσωτερικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μας ζήτησε 8 εκατομμύρια πίσω». Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του, τόσο προς τα τοπικά αιρετά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας όσο και προς τους συνεργάτες του στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και στην ΔΕΥΑΛ-ΑΘ, καθώς και προς τον ανάδοχο του έργου αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού.

Ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας επισήμανε την εξαιρετική -όπως τη χαρακτήρισε- συνεργασία που υπήρξε τα τελευταία 4 χρόνια με τον Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, υπογραμμίζοντας ότι μέσα από αυτή έγιναν σημαντικά έργα στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. «Συνεργάστηκα άψογα με ένα Δήμαρχο ικανό που αγαπά τον τόπο του και λύνει προβλήματα. Σώσαμε μαζί το μέτωπο του Λουτρακίου, με ένα έργο 5 εκατ. ευρώ που άλλαξε την εικόνα της πόλης. Προχωρήσαμε το Δίολκο, έργο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Κάναμε τους κόμβους, επίσης ένα σημαντικό έργο. Όσο και αν κόστισε η πρόσοψη του Λουτρακίου, ο Διολκος, το γήπεδο του Ολυμπιακού Λουτρακίου ή των Αγίων Θεοδώρων, οι παρεμβάσεις προστασίας στην πυρόπληκτη περιοχή του Σχίνου, έργα που κάναμε σε 4 μόλις χρόνια, το πιο σημαντικό έργο είναι αυτό εδώ. Ένα έργο που αποδεικνύει ότι με λίγα σχετικά χρήματα, αν κάνουμε τις σωστές επιλογές, μπορούμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ενός τόπου».

Ακόμα, ο Περιφερειάρχης εξήρε, εκτός από τον Δήμαρχο -για την συμβολή και το ενεργό ενδιαφέρον του ως προς τα πιο πάνω έργα-, τον ανάδοχο του έργου της αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού για τον επαγγελματισμό του, καθώς επίσης τα τοπικά αιρετά στελέχη της περιφερειακής Αρχής, τους Αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη, ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσο Γκιολή, Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργο Οικονόμου και την εντεταλμένη για θέματα Πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλο Αθηνά Κόρκα, όπως και τα υπηρεσιακά στελέχη, της έδρας και της Π.Ε. Κορινθίας, αλλά και της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

Related posts

Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών: Δείτε τις αυξήσεις ανά σταθμό διοδίων

loutraki

Αγιοι Θεόδωροι Κορινθίας: Γνωρίζοντας τα μονοπάτια της ιστορίας μας στην Ελληνική Επανάσταση 1821

loutraki

Φωτιά σε καρότσα φορτηγού που βρισκόταν εν κινήσει στην Αθηνών-Κορίνθου (video-φώτο)

loutraki

Leave a Comment