loutrakinews.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΟΥΤΡΑΚΙ

Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργάνωσε σειρά γευσιγνωσιών αφιερωμένη στο Κορινθιακό ελαιόλαδο (video-εικόνες)

Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργάνωσε μια σειρά γευσιγνωσιών αφιερωμένη στο Κορινθιακό ελαιόλαδο σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την συγχρηματοδότηση και τις προδιάγραφες του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (International Olive Council).

Στόχος του προγράμματος είναι η παρουσίαση των τεσσάρων (4) βασικών ποικιλιών της Κορινθίας – Μανάκι, Μεγαρίτικη, Κορωνέικη και Κουτσουρελιά.

Περιεχόμενο Σεμιναρίων Γευσιγνωσίας Κορινθιακού Ελαιόλαδου:
• Παρουσίαση βασικών ποικιλιών του ελαιολάδου της Κορινθία.
• Γνωριμία με τις τέσσερις (4) ποικιλίες και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους.
• Εξερεύνηση της γευσιγνωστικής ποικιλομορφίας με έμφαση σε αρώματα, γεύση και αίσθηση.
• Γαστρονομική αξιοποίηση των ποικιλιών στην τοπική κουζίνα.

Related posts

Tο Μεγαλύτερο Γαστρονομικό Φεστιβάλ της Κορινθίας έρχεται 31 Μαΐου

loutraki

Χρίστος Δήμας: Ξεκινούν αύριο οι πληρωμές των αποζημιώσεων σε 4.554 παραγωγούς της Κορινθίας

loutraki

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Βλάση Χαλκιώτη

loutraki

Leave a Comment