loutrakinews.gr
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΡΙΝΘΙΑ

Έριξε την αυλαία του σήμερα το 16ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου

Το 16ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ξυλόκαστρο έριξε την αυλαία του σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου.

Ολοκληρώθηκαν δυο συναρπαστικές εβδομάδες θεάτρου, έκφρασης και δημιουργίας από σχολικές ομάδες της Πελοποννήσου.

Οι φίλοι του ερασιτεχνικού θεάτρου παρακολούθησαν εξαιρετικές στιγμές έκφρασης των μαθητών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και να μας ταξιδέψουν μέσα από τις παραστάσεις τους.

Οι συμμετοχές ήταν πολλές και θέλουμε να ευχαριστήσουμε μαθητές και καθηγητές που ταξίδεψαν μέχρι την πόλη μας για να παρουσιάσουν τα έργα τους.

Η πρεμιέρα έγινε με το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ “Ανελκυστήρας” του Γιώργου Παλαμάρη, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να εμβαθύνει σε ένα ταξίδι γεμάτο συναισθήματα και ανατροπές.

Το Ξυλόκαστρο φέτος συμμετείχε με δύο σχολεία, καθώς εκτός από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου, που παραδοσιακά παίρνει μέρος στο Φεστιβάλ, μας συστήθηκε και η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, αποτελούμενη από μαθητές του 1ου  και του 2ου Γυμνασίου. Δύο εξαιρετικές συμμετοχές, καλοδουλεμένες που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα τοι κοινού.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης εκφράζει την μεγάλη ικανοποίησή του για την επιτυχία του 16ου Φεστιβάλ Θεάτρου και στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες που προάγουν πολιτισμό.

‘Οπως έλεγε και ο Κάρολος Κουν :

“Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.”

Και αυτό θα πράξουμε σε οποιαδήποτε ευκαιρία.

ΥΓ. Θερμές ευχαριστίες στο κατάστημα Κάλλιστον για την προσφορά του και στην αίθουσα εκδηλώσεων Κατερίνα για την άψογη συνεργασία.

www.xylokastronews.gr

Related posts

Τι συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (video)

loutraki

Σε 2 συμβάντα επενέβη ο Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας (φώτο)

loutraki

Ξυλοκόπησαν άνδρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου

loutraki

Leave a Comment