loutrakinews.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΡΙΝΘΙΑ

Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Κορίνθου, Νεμέας, Σικυώνος και Ξυλοκάστρου – Ο δικαστικός χάρτης στην Κορινθία

Σε αναδιάρθρωση πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων πρώτου βαθμού και καθορισμό της κατά τόπο αρμοδιότητάς τους προχωρά το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (πρώην Νομός Κορινθίας) διατηρούνται το Πρωτοδικείο Κορίνθου, ως κεντρική έδρα και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κόρινθο. Στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Κορίνθου εμπίπτουν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Τα Ειρηνοδικεία Κορίνθου, Νεμέας, Σικυώνος και Ξυλοκάστρου καταργούνται. Οι οργανικές θέσεις των υπηρετούντων εκεί δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων μεταφέρονται στο Πρωτοδικείο Κορίνθου.

Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Κορίνθου ορίζονται: α) η Νεμέα, στην κατά τόπο αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει ο Δήμος Νεμέας και β) η Σικυώνα, στην κατά τόπο αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτουν οι Δήμοι Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Οι οργανικές θέσεις δικαστών και εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Κορίνθου ορίζονται ως ακολούθως: α) Πρόεδροι Πρωτοδικών: δύο (2), β) Πρωτοδίκες: είκοσι εννέα (29), γ) Δικαστικοί Πάρεδροι: μία (1), δ) Εισαγγελείς Πρωτοδικών: μία (1), ε) Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: τρεις (3), στ) Εισαγγελικοί Πάρεδροι: δύο (2). Οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Κορίνθου ανέρχονται σε εβδομήντα πέντε (75).

Related posts

Δενδρόφυτευση από μαθητές στους Αγ. Θεοδώρους –  Πρωτοβουλία της Motor Oil (video-φώτο)

loutraki

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων λόγω λειψυδρίας

loutraki

Θρίλερ στους Αγίους Θεοδώρους: Νεκρή εντοπίστηκε γυναίκα που είχε εξαφανιστεί μετά τη φωτιά στο σπίτι της (video-εικόνες)

loutraki

Leave a Comment