loutrakinews.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΛΟΥΤΡΑΚΙ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων λόγω λειψυδρίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος λόγω λειψυδρίας.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της λειψυδρίας με απόφασητου Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας (Α638/20-2-2024, ΑΔΑ: 9ΔΗΤ46ΝΠΙΘ-ΦΩΙ).

Η απόφαση εκδόθηκε ύστερα από τεκμηριωμένο αίτημα του Δήμου για την άμεση αναγκαιότητα προστασίας των αποθεμάτων νερού καθώς και τη δρομολόγησηκαι ολοκλήρωσημέχρι τον Ιούνιο συμπληρωματικών έργων εξεύρεσης νέων υδατικών πόρων.

Για τον σκοπό αυτό, καταρτίζεται από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ η Πράξη με τίτλο:«ΕΡΓΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ 2022-24»που περιλαμβάνει 26 μελέτες συμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 3 εκατομμυρίων ευρώπου αφορούν ενδεικτικά Αφαλατώσεις, νέες γεωτρήσεις, εξοπλισμός γεωτρήσεων, δίκτυα διασύνδεσης γεωτρήσεων, τηλεμετρία γεωτρήσεων, καλλιέργεια πηγών κ.ά.

Την ερχόμενη εβδομάδα, στην 1η Συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ θα τεθούν προς έγκριση οι παραπάνω μελέτες προκειμένου να ανατεθεί η εκτέλεση των συμβάσεων με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Αγαπητοί καταναλωτές,

Η μάχη ενάντια στην λειψυδρία είναι υπόθεση όλων!Έχουμε χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές να διατηρήσουμεαναλλοίωτο το φυσικό αγαθό του μεταλλικού νερού, χάρις στο οποίο ο Δήμος μας είναι παγκόσμια γνωστός.

Εκτός από την εξασφάλιση νέων ποσοτήτωννερού είναι απολύτως αναγκαίος ο περιορισμός της κατανάλωσης αποκλειστικά και μόνο για ανάγκες ύδρευσης.

Σας καλούμε να γίνετε συμπαραστάτες στον κοινό αγώνα για την εξασφάλιση φτηνού και υγιεινού νερού σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις.

Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης, ξεκινάμε από σήμερα μια προσπάθεια συνεχούς επικοινωνίας και ενημέρωσης όχι μόνο για την πορεία των έργων, αλλά και για τα συμπληρωματικά μέτρα εξοικονόμησης νερού και τον δραστικό περιορισμό της αλόγιστης χρήσης και της σπατάλης.

Η πρόσβαση στο φυσικό αγαθό του νερού είναι δικαίωμα όλωνμας!

Η προστασία του νερού είναι υποχρέωση όλωνμας!

Related posts

Τροχαίο στην Κόρινθο: Αναποδογύρισε όχημα μετά από σύγκρουση με άλλο Ι.Χ (video-εικόνες)

loutraki

Κιάτο: Έκλεψε πιστωτικές κάρτες από αυτοκίνητο και πραγματοποιούσε αναλήψεις

loutraki

Συνελήφθησαν 58 άτομα σε αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

loutraki

Leave a Comment